De Oerakker Kennisbank
Home
Netwerk Eeuwig Moes
Netwerk De Bekoring
Nederlands Fruit Netwerk
Oranje Lijst
Erfgoedzaden
Kennisbank
Bijeenkomsten
Foto's
Links
De Kennisbank Plantaardige Bronnen is een database met artikelen uit vak- en en wetenschappelijke tijdschriften, boeken, films en websites over plantaardig genetische bronnen voor voedsel en landbouw. Deze database wordt in opdracht van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) samengesteld door de medewerkers van Bibliotheek Wageningen UR. De database is vooral gericht op een brede doelgroep in het onderwijs, van basisonderwijs tot en met post-academisch onderwijs. Daarnaast zijn nadrukkelijk ook verenigingen van particuliere telers doelgroep van de kennisbank. De kennisbank is te benaderen via het thema Agrobiodiversiteit op Groen Kennisnet.

De Kennisbank Plantaardige Bronnen is onderdeel van het bibliotheeksysteem van Wageningen UR. Publicaties en rapporten van Wageningen UR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met bruikbare bronnen en artikelen, films en websites. Bronnen in de Kennisbank kunnen direct opgevraagd worden. Bovendien biedt de Kennisbank gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.

Het is belangrijk dat de Kennisbank gevuld wordt met bruikbare bronnen voor alle niveaus. Daarom kunnen gebruikers aan medewerkers van Bibliotheek Wageningen UR opdracht geven om (verzamelingen van) specifieke bronnen voor hen op te sporen en vervolgens in de Kennisbank te ontsluiten.

Naar de kennisbank

 

Top 5 downloads uit de Kennisbank:

Abonnement:

U kunt u gratis abonneren op nieuws van de kennisbank!

Vragen of opmerkingen naar: deoerakker@gmail.com.